Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για υπέροχα και λαχταριστά σοκολατάκια με καρύδι, με τέσσερα μόνο υλικά.
Υλικά
60 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για πασπάλισμα
120 γρ. καρύδια + 15 μισά για διακόσμηση
1/2 ασπράδι αυγού *
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
*Αν το ασπράδι είναι από μικρό αυγό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο από το μισό προκειμένου να “πλάθεται” εύκολα το μείγμα σε σοκολατάκια.
Εκτέλεση
1. Βάζετε μέσα στο multi και χτυπάτε πρώτα μόνη τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε τα 120 γρ. καρύδια και το μισό ασπράδι και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Πασπαλίστε τα χέρια σας με ζάχαρη άχνη, παίρνετε μείγμα και φτιάχνετε [15] μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού τα οποία “πατάτε” ελαφρά και τα βάζετε σε ταψί ή πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.
3. Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο. Με ξύλινο σουβλάκι διαπερνάτε το μείγμα καρυδιού, το βουτάτε στη σοκολάτα να καλυφθεί εντελώς και μετά το αφήνετε πάνω στη λαδόκολλα. [Εναλλακτικά βάζετε από κάτω ένα πιρούνι, σηκώνετε το κρύο μείγμα καρυδιού και το βουτάτε με το πιρούνι από κάτω μέσα στη σοκολάτα]. Συνεχίστε τη ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα σοκολατάκια. Βάζετε από πάνω σε κάθε σοκολατάκι, πριν παγώσει η σοκολάτα, από μισό καρύδι για διακόσμηση. Αφήστε τα 1/2 ώρα στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε.