https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/10/blog-post_7361.html
Υλικά (Τεμάχια: 40 περίπου)
200 γραμ. κουβερτούρα, (53% κακάο)
170 γραμ. καρύδια κομμένα στη μέση (πεταλούδες)
½ κουτ. γλυκού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε νερό να βράζει και πάνω σ᾿ αυτή την κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη πιο μικρή, η οποία θερμαίνεται από τους ατμούς της πρώτης).
Μέσα σε αυτήν την μικρότερη κατσαρόλα, κόβουμε ή σπάζουμε με το χέρι ή με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και την ανακατεύουμε με στεγνή, ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα στην οποία λιώνουμε τη σοκολάτα.
Αφού λιώσει, ρίχνουμε το λάδι και τα καρύδια και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σ᾿ ένα μεγάλο δίσκο ή λαμαρίνα, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Μ᾿ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε υλικό από το μείγμα και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τη σειρά.
Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν τα σοκολατάκια και να είναι έτοιμα για φάγωμα.