Μπράουνις με καρύδια

Υλικά

1 και ¾ φλ. ζάχαρη
1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. κακάο
4 αυγά
1 φλ. βούτυρο
1 κτ.γ εκχύλισμα βανίλιας
¼ κτ.γ. αλάτι
½ φλ. χοντροκομμένα καρύδια 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτετε με λαδόχαρτο ένα μακρόστενο ταψάκι 28 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τα αυγά. Τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη με τον αναδευτήρα αυγών. Ρίχνετε την βανίλια και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε ώσπου το μείγμα να είναι ομοιογενές και λείο, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Αυτή είναι η στιγμή να προσθέσετε καρύδια.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε, ώστε να είναι ισομερώς απλωμένο στην επιφάνεια του ταψιού. Το ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου τα μπράουνις να ξεκολλάνε από τις πλευρές του ταψιού (ή αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή, χωρίς κολλημένη ζύμη). Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.