Κέικ με καρύδια, κανέλα και πορτοκάλι

Υλικά

200g βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
200g ζάχαρη
4 αυγά
340g αλεύρι και  λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
100g καρύδια τριμμένα στο Multi
5γ baking powder
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
60ml χυμό πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τον χυμό και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.