Υλικά
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (200g)
250 g βούτυρο (μισό μαργαρίνη, μισό αγελάδας) σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
1/2 κούπα γάλα (150ml)
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (225-250g) και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ. κανέλα
2 κούπες καρύδια (200g) χοντροκομμένα στο μπλέντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει, προσθέτουμε το βούτυρο και ξαναχτυπάμε, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από καρύδια (αλεύρι, baking powder, κανέλα, βανίλιες). Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και χτυπάμε λίγο και αυτά.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και αλευρώνουμε. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 κελσίου με αντίσταση πάνω-κάτω για μια ώρα, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι αν η ζύμη έχει ψηθεί.