Με την καρυδάτη σκορδαλιά συνοδεύουμε ψητά ψάρια και θαλασσινά, τηγανητό μπακαλιάρο ή γαλέο, ψαροκροκέτες ή ψαρομπιφτέκια, αλλά και ψητά κρεατικά.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/thrakiotiki-skordalia-me-karydia/51102/
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 2 φλιτζ. τσαγιού
· 200 γρ. καρυδόψιχα
· 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατό μάς αρέσει)
· 100 ml ελαιόλαδο
· 125 ml νερό (ή γάλα - όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
· 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Για τη θρακιώτικη σκορδαλιά με καρύδια, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
2.Τα δουλεύουμε για περίπου 3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια λεία, σχεδόν βελούδινη κρέμα.