Το κλασικό μας σπανακόρυζο, αυτό το κορυφαίο λαδερό μας μεταμορφώνεται με αυτό το μυρωδάτο πέστο με άνηθο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε φίνο πιάτο, που στέκεται και στο πιο επίσημο τραπέζι.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/spanakoryzo-me-pesto-anithoy-kai-karydia/80027/
Υλικά
Μερίδες: 4 - 5
Για το σπανακόρυζο
· 700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
· 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
· 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
· 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
Για το πέστο άνηθου
· 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
· 1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
· 200 ml Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
· 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
· αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σπανακόρυζο
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λαδωθεί. Ρίχνουμε 400 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
Πέστο άνηθου με καρύδια
Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.