Πράσινη σαλάτα με καρύδια, σύκα, κράνμπερι και ανθότυρο

Υλικά Συνταγής

φύλλα από ένα μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι λόλα κόκκινη
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες
8 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο ξίδι
1 κ.γ βούτυρο καρυδιού
αλάτι (προαιρετικά)
150 γραμ. ανθότυρο κομμένο σε καρέ
1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε σαλατιέρα.

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε αρχικά τα σύκα, έπειτα τα περιχύνουμε με το κρασί και τα σιγοβράζουμε για 5΄-6΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Προσθέτουμε στα λαχανικά τα καρύδια, τα σύκα με όσο υγρό έχουν, τα κράνμπερις και το ανθότυρο κομμένο σε καρέ.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και το βούτυρο καρυδιού και περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.