Η εμβληματική πολίτικη παντζαροσαλάτα εδώ παρουσιάζεται στην πιο φίνα της μορφή και κερδίζει μια θέση στο γιορτινό τραπέζι.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/poyres-pantzarioy-me-karydia/94529/
Υλικά
Μερίδες: Για 1 μεγάλο μπολ
· 6 - 7 παντζάρια, οι βολβοί (τα φύλλα τα κρατάμε στο ψυγείο για σαλάτα), καλά πλυμένοι (με τη φλούδα)
· 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
· 150 γρ. μαγιονέζα
· 100 γρ. καρύδια, τριμμένα σε σκόνη + λίγα χοντροσπασμένα για στόλισμα
· 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για στόλισμα)
· 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε), λιωμένες
· 3 κουτ. σούπας ξύδι της αρεσκείας μας
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Για το πουρέ παντζαριού με καρύδια, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι - πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία). Τα σουρώνουμε, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, μαγιονέζα, τριμμένα καρύδια, άνηθο, σκόρδο, ξίδι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
3. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.