Πολίτικος μεζές με γαλοπούλα, καρύδια και πάπρικα

Περίσσεψε γαλοπούλα, κοτόπουλο ή χοιρινό από τα τραπεζώματά μας; Ιδού μια συνταγή για να τα αξιοποιήσουμε.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/politikos-mezes-me-galopoyla-karydia-kai-paprika/49996/

Υλικά

Μερίδες: για 1 φλιτζάνι περισσεύματα

·  1 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή χοιρινού, σε μικρά κυβάκια (χωρίς λίπη ή πέτσες)
·  1/2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου (αν έχουμε αποθηκευμένο στο ψυγείο) ή χυμός καρότου (χειροποίητος ή έτοιμος, κατά προτίμηση βιολογικός)
·  1 φέτα ψωμί (χωρίς την κόρα), μουλιασμένη σε λίγο νερό και στραγγισμένη
· 1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
· 100 γρ. ψίχα καρυδιού (αν το φτιάξουμε με χοιρινό, χρησιμοποιούμε αμύγδαλα)
·  ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη - ελάχιστη πάπρικα, σε σκόνη
·  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
· 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

1. Για να φτιάξουμε πολίτικο μεζέ με γαλοπούλα, καρύδια και πάπρικα, ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί με το ζωμό ή το χυμό, το σκόρδο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.
2.Ανακατεύουμε το μείγμα με τα κυβάκια του κρέατος και σερβίρουμε σε πιάτο.
3.Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη πάπρικα επιπλέον και μερικά ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα.
4.Ο μεζές τρώγεται κρύος με πίτες από σουβλάκι που λαδώνουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα.