Μια ωραία ιδέα για πίτσα με το ΠΟΠ πλέον τσαλαφούτι, που συνδυάζεται άρτια με το σπανάκι και τα καρύδια. Μπορείτε να φτιάξετε και δική σας ζύμη, αλλά και με μια έτοιμη γίνεται πιο εύκολα!
https://www.gastronomos.gr/syntagh/pitsa-me-spanaki-karydia-kai-tsalafoyti/165032/
Υλικά
Μερίδες: 4
· 1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα (400 γρ.)
· 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
· 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
· 1/2 μάτσο μυρώνια
· 1/2 μάτσο καυκαλήθρες
· 1/2 μάτσο άνηθο
· αλάτι
· πιπέρι
· 250 γρ. τυρί τσαλαφούτι
· 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη πίτσα με σπανάκι, καρύδια και τσαλαφούτι, ξεκινάμε καθαρίζοντας πολύ καλά όλα τα χορταρικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σωτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια και λίγο από τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Φροντίζουμε να μην μείνουν υγρά στο σπανάκι μας, αλλά δεν θέλουμε να ψηθεί και εντελώς (να μαραθεί καλά και αυτό και τα υπόλοιπα χορταρικά).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C (180° C με αέρα).
Μεταφέρουμε τα χορταρικά σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Απλώνουμε 180 γρ. από το τσαλαφούτι στη βάση της πίτσας και από πάνω τα χορταρικά.
Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο να ψηθεί για 15 – 25 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, τον υπόλοιπο φρέσκο άνηθο και τα καρύδια.