Μαγειρεύουμε με τα πρώτα μυρωδικά της Άνοιξης: μυρώνια, μάραθος και άνηθος στο πιάτο μας.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/pilafi-me-myrodika-spanaki-kai-karydia/51516/
Υλικά
Μερίδες: 4
· 250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
· 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
· 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
· 1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
· 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
· 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
· 250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
· 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
· ο χυμός 1 λεμονιού
· 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια, ξεκινάμε και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.