Πάστα ελιάς με κάππαρη και καρύδια

Μπορούμε να αλείψουμε με αυτή την πάστα ελιάς το ψωμί μας και να κάνουμε σάντουιτς, προσθέτοντας τυρί και λίγο μαρούλι.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/pasta-elias-me-kappari-kai-karydia/51989/

Υλικά

Μερίδες: περίπου 600 γρ.

· 2 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι
· 2 κουτ. σούπας κάππαρη
· 1 κούπα ελαιόλαδο
· 4 κουτ. σούπας καρύδια
· 2 σκελίδες σκόρδου
· λίγο θυμάρι, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Ξεπλένουμε τις ελιές με νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Κάνουμε τα ίδια για την κάππαρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το θυμάρι, στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Μεταφέρουμε σε μικρό μπολ και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Μυστικά

Αν μας πειράζει το σκόρδο, απλώς το παραλείπουμε.