https://www.argiro.gr/recipe/marinarismeni-salata/
Υλικά Συνταγής
1 κιλό λάχανο
2 μήλα (1 πράσινο μήλο και 1 μήλο Πηλίου κόκκινο)
1 κ.σ. αλάτι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο καρύδι
1 φλ. τσαγιού ρόδι
Μυστικό: δοκιμάστε να προσθέσετε στο dressing 1κ.γ βούτυρο καρυδιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του. Βάζουμε το λάχανο στη σαλατιέρα. Πλένουμε τα μήλα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα. Τα προσθέτουμε στο λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια. Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαιόλαδο, ξίδι, ζάχαρη, μουστάρδα, μπούκοβο, 1κ.γ βούτυρο καρυδιού και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.